In memoriam – Charlie Totten och Knut Lönngren

Charlie Totten och Knut Lönngren

Dessa två herrar är ute i förskingringen genom avflyttningar och vi har inte säkert besked om Charlie Totten ännu är i livet. Dock saknar vi dem i alla fall. Det syns på bilden att det är två färgstarka gossar. Tjugosju färger räcker knappast. Charlie kom till Hofvet som första amerikanska spelare. Då kunde han inte ett svenskt ord, men lärde sig snart “That damn fucking-machine” vilket var framsynt, för det är väl svenska idag? Han var en härlig typ och ibland blev han utan förvarning inkallad till tjänst på CIA eller ambassaden när han tänkt följa med på en resa. Då dök han ändå upp vid tåget med fyra helor Whiskey som färdkost och vinkade adjö. “Nutte” var en eldsjäl under många år och då som UK i klubben. Därutöver hjälpte han till på alla sätt med klubbens utveckling. Ett typexempel på Nuttes upptåg var att han, som delägare i stjärntravaren “Mustard”, visade upp denne på Gröna Lund. Hofvardagen förgylldes av att denna världstravare visade upp sig för publiken. För att hålla hästen någorlunda lugn hade den varit ute på 4 timmars hårdträning på morgonen. Inget var omöjligt för “Nutte” tex. när det skulle bli bensinransonering, besökte han dagen före “sin mack” och sa: “Du jag köper det Du har i den tanken där borta. Sätt upp en skylt, och jag hämtar efter hand.”  På ledig tid var han redaktör för tidningen ”Racing”.

Lönngren, Knut Anshelm

Född: 1917-03-27
Avliden: 2007-06-28
Gravsatt: 2007-08-06
Hemort: Caroli Borås
S:ta Birgittas griftegård
Borås pastorat