In memoriam – Johnny Forsman

Johnny Forsman

Johnny bowlade under 1960 talet med Hofvet. Han var väl ingen större stjärna, men desto mer värdefull på fester där han höll låda och musikunderhållning. Klubbmästare med bravur 1968–1969. Man behövde inte tveka på att söderkisen varit med i ”Vårat Gäng”.

Johnny Forsman, folkbokförd John Evert Forsman[1], född 24 oktober 1926 i Maria Magdalena församling i Stockholm[1], död 18 augusti 2007 i Söderköping[2][3], var en svensk musikant på dragspel och piano samt orkesterledare.

På 1940-talet var Forsman ersättare för Arne Söderberg i radioserien Vårat gäng.

Under 1950-talet drev Forsman gruppen Johnny Svängmans showband (ibland Johnny Swängmans showband) som i övrigt bestod av Casper HjukströmAnders DahlRolf LarssonAnders WindestamSven Liljegren och Kurt Falk. En av de mest kända låtarna med dem är Skinnknuttarnas hjulafton (ibland Skinnknuttarnas visa) som är ett potpurri av kända julsånger, men med delvis ny text med “knuttetema“, skriven av Sven Paddock.

Han var gift sedan 1948[1][3] med sångerskan Ulla Andersson (född 1928)[1] som även medverkade på några av skivorna.