Kiffen – 2013

2013-05-08

Då har vi avverkat 2013 års KIFFEN-utbyte. 21 förväntansfulla Hofvare blev som vanligt inte besvikna. Väl arrangerat av Sunny, blev resan mycket trevlig och resultaten i landskampen blev en förkrossande Hofvarseger. 

Vi bowlade i Rosavillahallen där Öberg var bästa Hofvare med fina 1414, Christer 1384, Hasse 1293. I Kiffen hade Kalle 1387, Anssi 1279, Joukko 1237.  

I returmötet på Mälarhallen hade Tobbe 1302, Öberg 1297, Laxen 1282.  Kiffarna svarade med Kalle 1353!! Joukko 1170, Ronald 1073.  

På totalen hade Hofvarna; Öberg 2711 (Fint pers på 12 serier, och klubbrekord) Christer 2630, Tobbe 2556.  I Kiffen hade Kalle smått otroliga 2740!! Joukko 2407, Anssi 2344.   

Hattvinnarna blev i Rosavilla blev  Hasse Norbeck och Joukko Tanner som båda blev trea.

På Mälarhallen fick Hammarn och Jouni Liski hatten för sin tiondeplats. 

GLADA HATTVINNARE PÅ MÄLARHALLEN    TRE F;RV’NTASFULLA DEBUTANTER       

HAMMARN SER NÖJD UT MED SIN FÖRSTA HATT

ÖBERG BÄST I ROSAVILLA                                    JENSEN BÄST PÅ MÄLARHALLEN

KALLE BÄSTA KIFFARE OAVSETT HALL!!    MEN KÄGLAN TILL HOFVARNA. 

KIFFARNA FÖRÄRA RONALD ENGBLOM ETT SYMBOLISKT TACK FÖR MÅNGA ÅRS ORDFÖRANDESKAP, OCH UTNÄMNERT HONOM DESSUTOM TILL HEDERSORDFÖRANDE I KLUBBEN.

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.