Åland 2013

ÅRETS ÅLANDSBESÖK ÄR AVKLARAT. Som vanligt väldigt trevlig samvaro med denna gång HELA 23 HOFVARE och dessutom för första gången förstärkt med två KIFFARE, så vi hade premiär med landskamp Bowling/Golf på Åland. 

I golf hade Kiffen Kari Nurmi och vi nominerade “domaren” Matz Classon med baktanken att han kunde ta fram regelboken om Kari skulle bli svår att slå. Det behövdes dock inte. Mats vann av egen kraft och Sverige ledde med 1–0. Detta jämnade dock Ronald Engblom ut till 1–1 när han besegrade Stefan Markenfelt i bowlingen. Landskampen oavgjord. Fortsättning följer nästa år, då Kiffarna säkert mönstrar flera.

Bilder säger med än tusen ord, och kan fungera som LUCKÖPPNING för de som deltog och som information till de stackare som ej var närvarande.

Resan inleds som vanligt med räkfrossa och efter två timmar ser vi drivingranchen.

Men som Lindemans ormtämjare som inte hade fått tag på några ormar, så hade Stefans surt förvärvade 500 bollar, som skulle bada, blivit hemma i protest. Dock hade Wisell inte golfat på flera år så han hade tillräckligt med bollar för att göra ett försök. Efter sedvanlig korvgrillning (och några öl, ok många då) så vidtar gurka. Även Gurkan var med.

Efter fredagsmorgonens frukost blev det bowling. Hur det gick. Jo KP som hade förvärvat fyra nya Bowlingbollar dagen innan för säkerhets skull. Dessa hade dock samma öde som Stefans golfbollar. Men deltar man så gör man. KP hittade en hallkula och lade in 493 på två serier. Förmodligen har han numera fem kulor att välja mellan. Efter en lunch närmade sig golfstarten för 18 man. Taktiksnack och psykningar är en viktig del i förberedelserna

Nu är det skarpt läge! Till start och ställ upp för fotografering av startfältet.

En annan viktig del i förberedelserna är mental uppladdning. På hemvägen laddade några in mer deg i plånboken genom besök på Mariehamnstravet. Det blev bra resultat för alla. Bäst var förmodligen Wisell som spelade på personnumret i de olika loppen. Bilden är inte från den travbanan utan visar en som skulle ha krossat motståndet vid ev. start; Prince Lurifax.

Efter mer räkfrossa vidtar musik och glam tills solen går ner och spökskeppen kommer inseglande på natten, då blir det mer gurka, ok då lite öl också.

Nästa dag blir det tyvärr lite regn på golfarna, men det berör inte alla. Humlan t.ex. öppnar med 24 poäng på första nio, men inte ens det kan rubba KP som genom vinst här blir historisk med att vinna såväl gowlingen som Ålandsgowlingen samma säsong. Här ses KP väl behängd med utmärkelser. Rörd att detta håller han ett sedermera så berömt tacktal.

Middag på Solhem med vidhängande snapsar föregår kollen på Tv: n. Bolt sprang snabbare än våra hästar på V75 som bara levererade tre femmor = 292 SEK som vi säkert lyckas spela bort snart. Vad gjorde vi mera? Känns det igen, Sång, öl, musik, öl, kortspel, öl. Hade vi trevligt? Har påven lustig mössa? Var Du inte med. Stackare, boka in nästa år redan nu, samma plats samma tid och minst lika kul!