GOWLING 2005

MICKE ”Smolten” AXELSSON

VÅRENS STORA BEGIVENHET AVHÖLLS DET TRADITIONSENLIGT DAGEN EFTER KRISTI HIMMELSFÄRD ÅR 2005.

K.A.Sören hade ordnat ett föredömligt arrangemang.

10 hyggligt pigga Hofavre dök upp på Mälarhallen för 3 bowlingserier i arla morgonstund. Snart stod det klart att Smoltens 656 räckte till första platsen före Laxen 636 och Wisell 607. Därefter följde Anders, Curre Rogga, Per-Erik, Peter, Jansson och Martin

Gänget drar sedan vidare till Årsta Slott för lunch, innan inspelning på ranchen vidtar. På Haninges, för årstiden hyggliga bana och i härligt väder, startar så tre bollar med Hofvare som är förväntasfulla inför den prestigefyllda kampen.

Martin, som hade bestämt sig för att inte bli sist i Golfen också, öppnade som en demon men 13 poäng på de fem första hålen. Smolten, som jagade sin 5:e! titel, hängde på med samma resultat. Starkt med tanke på att gossarna spelar på 9,8 respektive 11 Hcp. På sjätte hålet i ledarbollen fick såväl Martin och Laxen varsin birdie varför man intog, som reglerna föreskriver, en dubbelwhisky. Trots detta hängde spelet hyggligt ihop hela vägen. Speciellt för Martin som gick i mål på 37 poäng. Pappa Peter hade 35 poäng för vilket krävdes ännu färre slag. Peter startar nämligen med 6,8 Hcp. Starkt spelat!  Därefter följde Smolten 32, Laxen 30, Rogga 26, Wisell 25, Per-Erik 24, Anders 23, Curre 22 och Jansson 20. 

Sammanräknade placeringssiffror gav följande resultat; Smolten 4, Laxen 6, Wisell 9, Peter 10, Martin och Rogga 11, Anders 12, Curre och Per-Erik 14 och avslutningsvis Jansson 19. Det lyckades fantastiskt nog för Smolten att ta sin 5:e “keps”. (I snitt var annan tävling sedan starten!) Men han är ju vältränad. Han har spelat flera ligamatcher i år, och spelade nog EN golfrunda förra våren, så varför inte. Som straff får han förutom kamraternas avund även arrangera nästa års GOLWINGMÄSTERSKAP! Grattis Micke “Smolten” Axelsson.

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.