In memoriam – Erik Gunnar Ludvig Collin

Gunnar Collin

“Hövdingen” var en verklig Hofvare, och hängde med på möten och som supporter långt efter sin aktiva bowlingperiod. Gunnar var Hedersordförande och brann för Hofvarna. Han skulle personligen godkänna nykomlingarnas jungfrutal ända in på sjuttiotalet. Hans meriter på banorna går inte av för hackor: 28 st. 300-serier är det få som har slagit än idag. Hans första kom i en telefonlandskamp mot USA på tjugotalet, och väckte uppseende även där. Hövdingen utvecklade sitt spel hyggligt snabbt. De första stapplande serierna på Reginahallen lär vara under 100 pinnar och ingen tränare fanns att tillgå. Men “Mr selfmade” fann ändå sin stil. Han var självklart medlemmar i Guldklubben.  

Collin, Erik Gunnar Ludvig

Född: 1892-02-01
Avliden: 1973-07-17
Gravsatt: 1973-08-23
Hemort: S:t Göran
Brännkyrka kyrkogård
Kvarter: C
Gravplats: 00137
Stockholms Kyrkogårdsförvaltning