Finnkampen 2022

Kiffen kom på besök till vårt 95:e årliga möte. Fem bilar hämtade 17 Kiffare som anlände till Vikingterminalen kl. 10:00 den 3 september. Avfärd till Bowl-o-Rama för “landskampen”.

Uppladdningen i full gång inför starten av sex serier am. med start 11:30. I lagkampen som räknades med handicap gällde det sammanlagda resultatet av de tretton bästa.

Hofvet hade för säkerhets skull kallat in tre generationer Axelsson till Landskampen

Det hade nu inte behövts för Hofvarna toppade med tre sanslöst bra kämpar som såg till att segerbucklan landade i Stockholm igen; Torbjörn Jensen 1377! Lasse Magnusson 1280 och Börje Salmén 1187.

Även Kiffarna hade tre goda spelare även om det inte räckte till att vinna mot Hofvet. Anssi Auvinen 1140, Tommi Inkeroinen 1097 och Antti Pärssinen 1052.

Inte minst viktigt var att klar ut vilka som kom på placering nr 10 för att vinna hatten. Kari hade segervanan inne och tog denna gång sin 10:e hatt, det innebär delad förstaplats med Stefan Markenfelt. Traav tog sin beskedliga andra inteckning.

Men det gällde ju trots allt en landskamp och de tretton bästa resultaten inkl. hcp skulle räknas. Hofvarna vann med 581 poäng; 15 555 mot Kiffens 14 974.

DETALJERAT RESULTAT FRÅN FINNKAMPEN.

Vi ses i Helsingfors 2023!

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.