Ligaspel

Hjärtligt tack Hofvare!

Vi hade en kanonhelg som avslutade 2021 års ligaspel med en bragd av alla lagen A-F och B som alla vann sina matcher. Och inte på något enkelt sätt, utan det krävdes verkligen extra fighting in på linjen i de stenhårda matcherna. Flera av dem hade motståndarna mentalt räknat hem vinst både före och under spelet, men vi ville annorlunda. En enda fight återstår innan julfriden sänker sig och det är B-lagets sista mot DIF. Den går säkert vår väg också bara av farten.

Hofvarna brukar ju blomma upp först till våren, men i år blev det lite av ”Upp Amaryllis”. Vi får hoppas att blomningen håller i sig även under våren. Det är ju snart dags att planera för spel under våren 2022.

Då skall jag börja med att tacka alla som ställt upp till spel när det som bäst behövts. Flera gånger inte bara för att vi därmed fått ihop fullt manskap utan även på ett avgörande sätt bidragit till matchvinster.

Inför kommande uttagningar behöver jag besked från Dig hur Du planerar Din medverkan under våren.

Som Du minns från höststarten indelade jag spelarintresset i fem kategorier. Jag har nu gjort vissa anpassningar. V.g. kolla upp att vi har samma uppfattning.

  1. Jag spelar aktivt, helst bara i ett lag per omgång.
  2. Jag spelar aktivt, och kan dessutom gärna dubblera vid behov.
  3. Jag ställer upp, men är lika nöjd med att få slippa
  4. Jag spelar helst inte.
  5. Räkna inte med mig för någon match.

Kolla i tabellen nedan att Du återfinns i rätt kategori. Meddela mig annars Din inställning.

Allt gäller förstås med hänsyn tagen till att man inte har förhinder i form av arbete, resor, skador eller annat. Då är jag väldigt hjälpt av att Du så snart som möjligt meddelar mig de datum som Du inte kan medverka. Det är förstås knepigare vid skada, men då vet ju Du bäst. Begär därför att avstå t.ex. tre veckor. Om Du inte blivit återställd som planerat, ge mig nya uppgifter efter hand i så god tid som möjligt. Det är inte bara för att jag skall slippa ändra, utan även kompisarna får också ändra på sina planer om felaktiga uttagningarna måste justeras p.g.a. utebliven information.  

Använd nu gärna ledigheten till att koppla av OCH ATT MEDDELA MIG FRÅNVARO under vårens ligaspel. Finns Du inte anmäld i frånvarolistan blir Du uttagen enligt kategorisering och förväntad spelstyrka.  

UK

Spelare1 Spelar2 Dubblerar3 Begränsat4 Passiv5 Inte alls
 normalt i ett lagvid behovAvstår gärnaHelst inteKan ej
Anders Svensson    1
Bengt Solvander1    
Bert Dyrén   1 
Bertil Humble    1
Charles Nylund  1  
Christer Holmström11   
Christer Liedholm1    
Daniel Larsson  1  
Daniel Lidström  1  
Daniel Solvander   1 
Fredrik Svahn1    
Göran Strömberg11   
Hans Adeby11   
Hans Norbeck  1  
Håkan Gustavsson11   
Johan Dahl1    
Jonas Markne1    
Kalle Frick1    
Kjell Jansson11   
Kjell Johansson11   
KP11   
Kristoffer Granath1    
Kurt Liljergren    1
Lars Magnusson1    
Lars Norbeck  1  
Lars Öberg  1  
Lennart Axelsson11   
Magnus Sjöholm  1  
Markus Norbeck11   
Martin Sjöberg    1
Matz Classon11   
Mattias Ernest   1 
Mikael Axelsson11   
Peter Engborg11   
Peter Sjöberg11   
Ralph Svensson  1  
Roger Holm1    
Stefan Markenfelt1    
Stefan Traav   1 
Thomas Gurell11   
Thomas Wallgren11   
Tomas Wikbro  1  
Tony Nordström1    
Torbjörn Jensen1    
      
442715944

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.