Ligaspelet 2021-2022

Då är även B-lagsmatchernas planeringar officiella.

Det är lite ovanliga svängar avseende omgångar mm. B.la. innehåller omgång 11 TRE OLIKA MATCHER UNDER TRE OLIKA VECKOR. Omgång 14 har TVÅ OLIKA MATCHER UNDER TVÅ OLIKA VECKOR. Sedan avslutar B-laget med omgång 23 så sent som den 15 maj.

Detta blir lite underlig samklang med A och F-laget så för att möjligen underlätta förståelsen har jag utarbetat ett översiktsblad hur de olika lagen inordnas i de olika omgångarna.

Planera gärna övriga aktiviteter med hänsyn till ligaspelet så vi har tillräckligt med spelare tillgängliga.

Det gäller särskilt söndagen den 21 november då 5 matcher skall spelas UTAN MÖJLIGHET TILL DUBBLERING! VI BEHÖVER MÖNSTRA 28 SPELARE SOM SPELAR SAMTIDIGT!       HJÄLP TILL!!!

GÖR GÄRNA FÖLJANDE RUTIN MÅNDAG MORGON NÄR VI HAR MATCHER KOMMANDE VECKOSLUT

Kolla laguttagningarna FÖR ALLA LAG, du kan vara uttagen att dubblera

Bekräfta ditt deltagande eller meddela UK om problem

Kolla flera gånger senare, ändringar kan ha gjorts

Kolla att frånvaronotering stämmer för Dig. Kan Du plocka bort eller korta av något meddela UK

Är Du uttagen som lagledare gäller uppgifter enligt nedan

Meddelanden till UK gör helst på mail till                                UK@hofvet.se

Lagledarens uppgift

Du kan bli uttagen till lagledare för Ditt ligalag. Då gäller följande:

Lagledarens roll.

  • Kolla att alla Dina lagkompisar har bekräftat deltagande till matchen
  • Om någon anmäler akut förhinder, kalla ersättare. (Vid behov samråd med UK)
  • UK försöker att alltid ha registrerat laguppställningen i BITS 2.0. Var annars beredd att lämna vår laguppställning till hallpersonalen.
  • Besluta om insättande av reserv
  • Tacka motståndarna för matchen, med en ilsken klack.

Om det gäller hemmamatch skall Du även

  • Hälsa gästande lag välkomna till matchen
  • Kontrollera med hallen att inrapporteringen har skett automatiskt. Annars skall Du Inrapportera resultat till BITS senast två timmar efter matchslut.
  • Vid behov utse tävlingsledare (Om någon lämplig finns ibland publiken)

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.