DM 2017

Hofvet väl framme i DM. Tre av sex medaljörer har rätt tröja 

Gerry och Christer Distriktsmästare

2017-05-17 18:06

Under tisdagskvällen startade årets DM-finaler med Oldboys och Veteraner som var först ut. Det var mycket jämnt och herrarna bjöd på fint spel med höga slagningar. Fredrikshof plockade hem hela tre medaljer. 

I Oldboysklassen krävdes pari för att ta sig vidare in i karusellfinalen efter de två första finalstegen. Sollentunas Anders Holm klarade sig som sista man just före M-Ps Claes Parmland. Jens Simonsen från Ax visade storform och var toppseedad efter grundspelet. Han ångade på med höga siffror och såg motståndarna lämna en efter en. Först Anders Holm, därefter Thomas Wallgren, Fredrikshof, på bronsplats. Kvar stod ytterligare en spelare i röd tröja från “Hovet”, Christer Liedholm. Det blev hård kamp och slutligen drog Liedholm det längsta strået och vann med 242-225 i den avgörande serien. Trots att karusellfinaler givetvis spelas från scratch i varje serie tål silvermedaljörens slagning att nämnas; 715 i karusellen, 1166 på sista fem. Liedholms 681 i karusellen är inte långt efter.

Veteranerna tågade fram på banorna intill. Gerry Eriksson från Djurgården hängde av övriga spelare med 70 poäng i grundspelet. Närmast bakom var ytterligare en spelare i röd tröja, Peter Sjöberg, också Fredrikshof. Kjell Isaksson, Sigma och Gunnar Moquist, Träff höll sig med nöd och näppe på rätt sida strecket efter sista serien. Ingemar Brännmo från Hammarby var närmast utanför med två ynka pinnar. Ytterligare 10 därefter; Arne Hellberg, också Träff. Sjöberg och Moquist gick ut starkast i karusellen. Isaksson lämnade först. Därefter tog det stopp för Sjöberg som slutade på bronsplats. Gerry Eriksson och Gunnar Moquist bjöd på rafflande final. Eriksson samlade ihop det hela och gick ifrån litet, slutligen för vinst med 213-185.

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.