Aktuellt från SvBF

Svenska Bowlingförbundets grundsyn har varit att den Nationella seriesn ska fullföljas så långt det går. Men efter att nu 18 av 21 regioner infört skärpta allmänna råd tog förbundsstyrelsen beslutet att skjuta upp samtliga matcher i den Nationella serien året ut. Huvudorsaker är att samtliga serier nu berörs av de skärpta allmänna råden samt att förbundet har ett ansvar för våra medlemmars hälsa och att genomföra matcher just nu går inte på det sätt förbundet önskar.  

Beslutet gäller från idag och påverkar därmed helgens omgång 8 och till och med 31 december 2021. Datumet för hur länge alla matcher i den Nationella serien ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situation som råder i landet gällande pandemin. Nytt beslut tas av förbundet den 18 december.

(Ovan menade man nog “till 31 december 2020”.).

Beslutet om att skjuta upp alla matcher gäller dock inte distriktsserierna där förbundet rekommenderar distrikten att följa sin respektive regions allmänna råd som i dagsläget inte är lika i alla regioner.