GOWLING 2016

Gowlingen 2016  arrangerades på bästa sätt av fjolårsvinnaren Peter Sjöberg, som p.g.a en knäoperation tyvärr inte kunde försvara sin titel i år.

På Mälarhallen mötte 17 förväntasfulla Gowlare upp  till starten av 3 serier redan kl. 09:00.

Årets favorit, “Tobbe” tog som väntat ledningen med fina 737, tätt följd av Hasse. När Hasse sedan hade bästa Scoren i golfen med 34 poäng var segraren klar. Hasse vann på totalpoängen 69,4 före Matz med 64,1 och Laxen 62,2.

Efteråt samlades vi på Listudden under KP förnämliga värdskap. Hamburgare var ordnade till hela startfältet, så de sex deltagande i festen blev hyggligt mätta. Alla visste tydligen inte att en Gowlingdag slutar först när det blivit ny dag, Men det visste musikanterna som körde på förbi midnatt. Heders till Peter och KP för fina arrangemang. Hasse får gå ut i tid nästa år med att informera hur en Gowlingdag slutar. KP fick f.ö. ett extrapris för minsta totala standardavvikelse av alla 25.000 tävlande i Vasaloppet under 25 år, avseende avstånd till “repet”.

Jodå, man skall se nöjd ut efter en Gowlingseger och ny keps. Även KP med sitt extrapris

verkar nöjd. Fantastiskt uppmärksammat av Vasloppsarrangören måste man tillägga.

En välbekant nuna när det gäller att vinna höstgowlingen på Åland

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.