In memoriam – Gunnar Ålbrant

Gunnar Ålbrant

“Räkan”, f.d. kräft- och räk-kung i Stockholm, är en trogen ligaspelare och träningskamrat. Mannen som gav glömskan ett ansikte. Varje gång har är upp på Mälarn så glömmer han något. Ibland glömmer han att byta om också, och är då läktarspelare. Men ibland hänger kroppen med, och då kan “Räkan” stänka in en riktig rackar-serie.

Inträdesår: 1971.     Personligt rekord: 4 Serier: 861

Medlem nr 10

En av våra äldre medlemmar har lämnat våra led.

Gunnar Ålbrant, somnade lugnt in i lördags efter en längre tids sjukdom. “Räkan” som blev 80 år invaldes som Hofvare 1976 och var UNDER sina 38 år som “Hofvare” mycket aktiv på bowlingbanorna och spelade ofta i början i vårt representationslag.

Vi minns med tacksamhet “Räkans” idoga engagemang i Hofvarnas verksamhet, som inte minst blev väldigt påtagligt varje gång som det krävdes insatser för att få in intäkter till klubben genom lotterier och liknande. Med sitt breda kontaktnät så han till att stå främst på barrikaderna och alltid skaffa flest kunder oavsett vilka aktiviteter det gällde.

Tack “Räkan” för många goda insatser, vila i frid!
Ålbrant, Erik Gunnar

Född: 1934-09-08
Avliden: 2014-12-06
Gravsatt: 2015-02-12
Hemort: Vantör
Skogskyrkogården
Kvarter: 43
Gravplats: 01076
Stockholms Kyrkogårdsförvaltning