GOWLING 2010

GOWLING 2010

Visst klär han i sin nya keps. Svårt att tro att han fyller 50 om två bast 

Katten som var titelförsvarare och därmed arrangör, lämnar över segertrofén till en värdig mästare. Katten kunde inte försvara mästerskapet från ifjol, men upprätthöll traditionen att senare på bjuda hem dem på en pytt med tillbehör och trevliga visor. Nästa år försvarar säkert KP kepsen och det skall bli festligt året därpå när KP bjuder gänget hem till Listudden. Det blir nog på hans FEMTIOÅRSDAG som spelet skall avgöras. Blir nog lite extra förplägnad då.

Det är i skrivande stund oklart var nästa års arrangemang går. Nära Listudden finns visst en nedlagd? Trehålsbana. Det kan vara ett alternativ att nästa år köra lika många hål som bowlingserier?

Årets tävling avhölls på Bowlorama och på Haninge den 14:e maj.

Bowlingen började hyggligt, med alla över 600. Mest över var Per-Erik som hade 714. Trist för K.A Sören som verkade vara i kanonform, men fick bryta efter ett slag. Då slog han bättre på Haninge. Bäst på Haninge var som sig bör Gowlingmästaren, KP med 38 poäng.  KP vann med Gurkan närmast efter.

TW blev höstgowlingens mästare på Åland.

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.