GOWLING 2009

GRATTIS “KATTEN” – ÅRETS GOWLINGMÄSTARE 

Katten som sopade banan med motståndarna, fick dem senare på bra humör genom att bjuda hem dem på en tröst-pytt med tillbehör och trevliga visor.  

Genom detta har nästa års arrangemang flyttats till Haninge GK. När dessutom årets sjuklingar – Laxen och Anders som också tillhör denna bana – blir spelklara till nästa säsong, är det troligt att fortsatt spel på Haninge nästan blir en institution i fortsättningen. (Micke är ju också med där så om det skulle bli hårda tag, får vi lirka loss honom också för spel)

Årets tävling avhölls på Bowlorama och på Salems GK den 22 maj.

Bowlingen började med kanonresultat. Christer visade sig vara segeraspirant när han inledde tre serier med 791 poäng. Katten ville dock också var med och hängde med till fina 715. Med bättre golfspel kunde Katten sedan vinna före Lasse, Christer, Hasse och Peter. 

Gurkan vann höstgowlingen på Åland

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.