GOWLING 2006

Per-Erik Freij

VÅRENS STORA BEGIVENHET AVHÖLLS TRADITIONSENLIGT DAGEN EFTER KRISTI HIMMELSFÄRD ÅR 2006.

Kanonväder på Haninge! Trots bistra utsikter och några inledande stänk blev det en solig historia på Haninge. Soligast förstås för årets segrare Per-Erik Freij som vann med knappast möjliga marginal före Martin Sjöberg. (En kägla till eller en putt mindre för Martin hade placeringen varit den omvända) I den inledande bowlingen var Michael Wisell grymmast och dundrade in 659 före Laxen 635 och Martin 624. I golfen hade Per-Erik och Hasse Norbeck 31 och Martin 29.

Bowlingen inleddes på Mälarhallen kl. 10:00. Efter lunch och inskjutning var det klart för start. 

Regnet skingrades och Hofvarna glänste med bra utslag. Någon missade den röda kulan – Inget är som en vunnen öl. Vem skall ha de eftertraktade trofén? Jo det blir Freij till slut.

Nöjda och glada är gänget som stod distansen ut. Anders inviterade till inflyttningsfest. (Jansson hade ju avflyttningsfest förra året). I år blev det inte Jansson, utan pytt, rödbetor, snapsar ägg som Wisell fixade med Sunny side och allt, mer snapsar och Irish Coffé. Jansson ringde in från USA, för att lyssna till snapsvisorna. Anders blandar till läckra Irish Coffé.

Matte vann höstgowlingen på Åland

Published by

Lennart "Laxen" Axelsson

"Laxen" abonnerade under 25 år på sekreterarfunktionen. Gör år 1998 styrelsecomeback, denna gång som UK. Hade överlåtit elitbowlandet till "Smolten", men som UK har han tvingats återta en plats i A-laget för att pressa gubbarna lite. Spelar dock hellre bridge, golf eller trav. Kan mest Elvislåtar i hela klubben. Är numer pensionist och har fullt upp med golf, bridge, musik och Hovets Supportertrav. Favoritöl - Mariestad 0,5 liter på flaska är obetalbar när KP ändå betalar. Favoritmat - allt utom vegetariska rätter och vissa s.k. delikatesser gjorda på inälvor. Beställer därför ofta Pepparstek och rapporterar index till Svensson. Ytterligheterna är Tallin =10 poäng, Rom=0 poäng. Favorithäst - Den delägda PRINCE LURIFAX har nu, efter hyggliga resultat, exporterats till Finland och istället har PHOTOBOY förvärvats, även han, i träning hos Peter Untersteiner, och efter lika framgångsrikt travande också exporterats till Finland. Favoritbil - Volvo, sedan 40 år. Senast S 80, mest för att det är för jobbigt att byta. Men hade dessutom en Audi A8 mest som "veteranbil". Har bytt ut Veteran-Audin till en modernare A6:a, men sedan 2018 torskat dit på en diesel - FORD Combi. Laxen hade nyss en 70-årsfest för 100 personer men fortsätter trots den ansenliga åldern att spela i A-laget. För att inte tappa platsen har han i början av 2015 fått en pacemaker och gjort HIS-ablation, så nu fungerar hjärtat som en robot. Skall bli spännande att se om bowlingspelet kan blir robotliknande. Vore inte så dumt. Men räknar med att 2021 blir mindre fokus på det egna bowlandet då han återigen blir UK.