In memoriam – Sten Högberg

Sten “Flinta” Högberg

Medlem nr 1

“Flinta” var en verklig eldsjäl inom såväl Hofvet som bowlingen i allmänhet. Få bowlare i Stockholm eller t.o.m. i Sverige är ovetande om vem “Flinta” var. Hans anda präglar fortfarande mycket av Hofvets verksamhet. Utöver ovärderliga insatser för Hofvet var “Flinta” också duktig bowlare bl.a. med en finalplats i SM 1973. “Flinta” dog 10 mars 1990 och begrovs på Skogskyrkogården under hedersuppvaktning och stort antal gäster, även Kiffarna var på plats. Flinta lämnade ett stort tomrum efter sig, och det var ingen tillfällighet att han i klubbens interna numrering hade nummer 1. Flinta började i klubben 1956 och var Klubbmästare 1959–63 och Ordförande. 1964–1988. Ständig medlem, Hedersordförande, Segrarmärke, Förtjänsttecken, Guldklubbsnål nr24, Stadionplaketten Guld, KM 1972, Årets Hofvare 1974.

Hofvare Nr 1; Sten ”Flinta” Högberg. Ingen annan har betytt mer för moderniseringen av den anrika klubben ”Hofvet ” än ”Flinta”. Vid numreringen av medlemmarna, med avseende på tid i klubben, som gjordes i början av sjuttiotalet blev ”Flinta” nummer 1. Det passade verkligen bra. Han var en hängiven Hofvare på alla sätt, och vigde stora delar av sitt liv för att forma sitt skötebarn till en verklig kamratklubb men trots det även en elitbowlingklubb, samtidigt som han värnade om ”Hofvets” urgamla traditioner. Inte minst vårt nationsutbyte med ”Kiffen” där såväl 70 som 80-års jubel av internationellt klubbutbyte firades med pompa. ”Kippis Kalle, majto loppo!” Flinta friar 60-årsdag på sitt ”Kanasta”.  Flinta var ordförande i ”Hofvet ” från 1964 till 1988. Då hade han dessförinnan hunnit med 5 år som klubbmästare. På meritlistan noterar vi Guldklubbsnål nr24, Segrarmärke, Förtjänsttecken, KM 1972, och SM-finalist 1973. ”Flinta” dog, 64 år gammal, den 10 mars 1990 och begravdes på Skogskyrkogården under hedersuppvaktning och med ett mycket stort antal vänner, även” Kiffarna”, var på plats.

Tack Själv, Flinta!

Högberg, STEN KONRAD J.

Född: 1926-06-10
Avliden: 1990-03-02
Gravsatt: 1990-04-20
Skogskyrkogården
Kvarter: 16
Gravplats: 00129
Stockholms Kyrkogårdsförvaltning