Kalle Frick

Medlem 146

Kalle kom i kontakt med bowling som junior på 70-talet.  Bodde då i Bollmora och var en trogen besökare av bowlinghallen i källaren på  Nybodahallen. Var med en vända i Tyresökorpen och i laget spelade far & son Even och Kent Ådefjäll. Idrott nr 1 var ändå handboll och Kalle flyttade till Stockholm och spel i BK Söder. Verkade i klubben som spelare och ledare fram till 1984.

Familj med Susanne och de har tillsammans 2 pojkar och en tjej och bor i hus på Ingarö. Barnen har nu vuxit upp och flyttat hemifrån. Med sonen Tobias och en kompis till honom startade de ett korplag i bowling 2009.

Laget heter VKIB som till en början stod för ”Vi Kan Inte Bowla” men där betydelsen ändrades något efter en framgångsrik första säsong till ”Vi Kan Ibland Bowla”. Sonen Tobias kom i kontakt med Hofvet och började träna och spela och värvade snart med farsan. Har deltagit på två träningsläger i Mariehamn och representerat klubben  i  C-laget och ett par B-lagsmatcher och har utvecklat bra spel på kort tid.

Jobbar till vardags med produktionsplanering inom ICA Sverige ABs logistik.

Främsta framgång  hittills i Hofvet är seger i ”Prestigeligan” hösten 2010. Det handlar dock inte om bowling utan om supportertrav. Men med några års träning till så kommer resultaten även på bowlingbanan.

Det bästa med Hofvet: Medlemmarna och sammanhållningen, traditioner som ”En ilsken klack” ”Kampsången”  träningslägret mm mm

 

Spelardata:
Inträdelseår: 2010

 

Personligt resultat

1 serie      245

2 serier     466

3 serier     669

4 serier     898

5 serier   1071

6 serier   1227

 

Ligaspelet

BITS från 2006